Dansen als een mannelijke stripper

Mannelijke strippers dansen anders dan de meeste commerciële dansers die je in muziekvideo’s en in films zult zien.
Dansen is een uitdrukking van emoties en gevoelens door lichaamsbeweging. Het is het vermogen om een ​​emotieverbinding met een lied aan te tonen.

Mannelijke strippers zijn getraind om sexiness te tonen door hun lichaam op een verleidelijke manier te bewegen.
Het is een soort dans waarin niet veel mensen commercieel worden getraind, vanwege het unieke karakter.

In dit blog staan ​​enkele van de meest nuttige tips die wij hebben gekregen van de strippers die al jaren voor ons werken.

Lichaamscontrole

Het beheersen van je bewegingssnelheid en het tonen van een contrast in snelle en langzame dansbewegingen, is cruciaal voor atheïstisch dansen.
De mogelijkheid om één dansbeweging volledig te vertragen en elke centimeter beweging in uw lichaam te regelen, zal de aandacht van het publiek op detail richten.
Afhankelijk van het soort dansbeweging dat je doet, kun je hun focus richten op verschillende delen van je lichaam.

Als je danst met je top af, kan dit in je voordeel worden gebruikt, door hun focus van je borst, naar je romp te richten en uiteindelijk hun ogen naar je heupen te leiden.
Een perfect voorbeeld hiervan is een heel langzame body roll in het midden van je choreografie. Het normale tempo van je hiphop-dansbewegingen zal in eerste instantie aangenaam zijn om naar te kijken, maar je zult hun onverdeelde aandacht hebben als je onmiddellijk het patroon van snelheid doorbreekt.

Zodra je begint met het trage lichaam naar je heupen rollen, gevolgd door wat langzaam heup knarsen, zal het publiek het contrast van snelheid in je dansen zien.

De plotselinge langzame en seksuele lichaamsbeweging zal hun gedachten op uw lichaam concentreren en hun verbeelding boeien.
Dus gebruik een verscheidenheid aan snelheden tijdens het dansen, en bij het vertragen van een specifieke dansbeweging, vestig je aandacht op erotische delen van je lichaam en beweeg het seksueel.

Heup bewegingen

De meest sexy dansbewegingen komen meestal uit de heupen. Dit is duidelijk te zien bij latino-dansen, waarbij veel van de seksuele lichaamsbeweging wordt gegenereerd vanuit de heupen.

Als mannelijke stripper moet je leren hoe je je heupen van links naar rechts en in een cirkelvormige beweging kunt bewegen.

Het tonen van flexibiliteit en ritme vanuit je heupen is heel aangenaam om te bekijken vanuit het perspectief van een vrouwelijk publiek. Vrouwen zullen een man bewonderen die zijn heupen kan bewegen, omdat dit onbewust suggereert dat je goed bent in het hebben van seks.
Veel van het plezier dat een vrouw tijdens seks krijgt, komt van een goede basis van heupbeweging en ritme, zodat je kunt zien hoe ze deze vergelijking maken terwijl ze je zien dansen.

Wij bevelen jou aan om een ​​aantal latino dance basic’s te leren, en deze op een moderne manier toe te passen door de heupbeweging te combineren met meer commerciële hiphop dansbewegingen.

Leer ook het belang van voorwaartse heupbeweging (heupstoten). Dit is een bijzonder belangrijke vaardigheid om te leren voor lapdance. Dit zijn net de puntjes op de “i“ zeg maar.

Zie hier onder een komische video waar in Channing Tatum sexy strip moves leert aan James Corden.

Floor work

Ten slotte brengen mannelijke strippers veel tijd door met dansen op de vloer. De meeste mensen hebben hiervan veel voorbeelden gezien in de film “Magic Mike“, waar de meeste hoofdpersonen de vloer van het podium kunnen zien “humpen”.

Nogmaals, het is een zeer seksuele beweging die lijkt op het hebben van seks, en veel mensen noemen dit ‘seks hebben met het podium’. Ongeacht of je dit leuk vindt of niet, het is altijd een grote publiekstrekker geweest bij shows voor mannelijke stripteams en clubs.
Er is hier een duidelijke techniek, en je kunt niet zomaar op de grond vallen en heup het podium stoten, het moet er goed uitzien.

De meest sexy dansers zullen een verscheidenheid of verschillende bewegingen op de vloer gebruiken. Dus in plaats van 10 keer dezelfde plek te duwen, probeer je jezelf rond het podium te draaien met je armen.
Afzonderlijk toevoegen zal ook variatie tonen. Een eenvoudige beginnersbeweging zou een full body roll zijn (beginnend vanaf de borst en eindigend bij de heupen) op de toneelvloer, gevolgd door een paar korte scherpe heupstoten (alleen geïsoleerd op de heupen).

Je kunt ook een omgekeerde heupstoot doen, die bestaat uit zowel je handen als je voeten op het podium, maar je heupen naar het dak gericht.

Nogmaals, het toont afwisseling die zo belangrijk is voor floor work, onthoud dat het publiek snel zal vervelen als je hetzelfde blijft doen, dus zorg ervoor dat je je hoeken, tempo, lichaamscontrole en beweging verandert.

Wij hopen dat je aan deze dans tips wat hebt en dat je ze kunt toepassen in jouw show.

Heb je zelf nog meer vragen over het perfectioneren of het ontwikkelen van jouw stripshow?
Wij helpen je graag verder en wie weet kan jij zelf ook binnenkort ons team versterken.

CONTACT